Marc worstelt met burn-out

Ik heb de opleiding maatschappelijk werk gedaan. Daarna deed ik een een Bijbelschool. Ik was het presteren even zat en wilde iets doen dat echt mijn hart heeft: het geloof. Een zendingsorganisatie heeft me daarna gevraagd om kinderwerk op te zetten. Dat wilde ik heel graag doen, maar toen ik op de eerste werkdag in de auto stapte wist ik al: ‘Dit wordt het niet.’ Ik voelde onrust. Ik moet weer presteren.

Het lukte om het werk op te zetten, maar met veel moeite. Ik ben langzaam ingestort. Het werd zomervakantie en ik dacht dat ik dan wel zou opknappen. Dat gebeurde ook. Maar toen ik weer ging werken kon ik alleen maar huilen. Alles was me te veel. Ik snapte niet wat er aan de hand was. Later ontdekte ik dat ik een burn-out had. Ik was perfectionistisch, ik wilde er voor iedereen zijn en ik ben ook nog eens erg gevoelig. Ik wilde heel veel doen, maar ik had er niet meer de energie voor.”

Toen ik de burn-out kreeg ben ik bang geweest dat ik gek werd. Je lichaam stopt, maar je hoofd draait overuren. Ik heb het naar God uitgeroepen om hulp. Ik kreeg hulp bij het maatschappelijk werk van de huisarts, maar ik wilde Bijbelse bemoediging. Ik geloof dat God wil dat wij problemen samen met Hem oppakken. Toen ben ik naar het CPC gegaan.”

Bij het CPC heb ik mijn identiteit in Christus leren kennen. Ik heb mijn gedrag kunnen veranderen. Maar mijn grootste ontdekking is dat ik er gewoon mag zijn. Ik mag het vertrouwen hebben dat God de situatie in Zijn hand heeft. Ik ben nog niet genezen en ik moet veel rust nemen. Maar voor nu is wat ik kan doen genoeg. God zorgt voor mij.

(Dit getuigenis is geanonimiseerd. Om de privacy te beschermen gebruiken we niet de echte namen, wijzigen we omstandigheden en hoort de foto niet bij de echte persoon.)