Lydia had een geheim

Toen Lydia bij ons terechtkwam, leed ze reeds jaren onder seksueel misbruik. Het getuigenis van een vriendin bracht haar in contact met het Evangelie en met het CPC.

“Voor het eerst in mijn leven kreeg ik geen rol opgeplakt. Dat was nieuw, want ik had nog nooit mijzelf gespeeld. Ik wist dus ook niet hoe ik mij moest gedragen. Daarom begon ik mensen uit te testen om te weten te komen wie ik was en welk masker ik mocht opzetten.”

Loop jij ook met een masker op? Verwachtingen van de één. Druk door een ander. Hoe blijf je jezelf in deze wereld? Waar is er hoop. En wie kun je  vertrouwen? Hoeveel mensen zien je hier mee worstelen? Die strijd heeft Lydia ook gekend.

“ Ik wilde wel vertellen wat er misliep, maar de echte reden vertelde ik niet. Maar door de gesprekken en het bezig zijn in het Woord groeide er een vertrouwensrelatie. Na enkele maanden heb ik mijn geheim verklapt. In het begin was ik wel bang, want ik had heel mijn leven te horen gekregen dat er iets vreselijk zou gebeuren als ik het zou vertellen.
Door de Heere kreeg ik de kracht om te vergeven. Daarna begon ik pas echt te groeien als kind van God. Ik leerde vechten tegen de beelden van het verleden.
Elke dag opnieuw was ik verbaasd om te ontdekken wie ik werkelijk was.
De pijn die ik vroeger had, wil ik nooit helemaal kwijt, want het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb ontdekt dat God alles gebruikt tot zijn eer. Dat is voor mij nog het enige wat telt.”

Lydia is veranderd. Lydia heeft een nieuw leven.

(Dit getuigenis is geanonimiseerd. Om de privacy te beschermen gebruiken we niet de echte namen, wijzigen we omstandigheden en hoort de foto niet bij de echte persoon.)