Lut kon zelfs geen kopje koffie meer zetten

Je kunt niet overal de Bijbel bij halen. Dit was mijn reactie op het idee van mijn man om gesprekken te starten bij het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC). Ik was argwanend, maar mijn man hield vol”

 Ik worstelde met een ernstige burn-out. Ik had alles geprobeerd, maar ondanks de hulp van reguliere zorgverleners bleef ik doorsukkelen. Het was vooral pappen en nathouden. Uiteindelijk deed ik nog een laatste poging om uit mijn diepe dal te komen en belde het CPC.

Al langer knokte ik met verdriet uit het verleden. Ons jongste kindje werd geboren met een meervoudige handicap en gedragsproblemen. Ik had een lief kindje met prachtige krullen. Maar als ik hem ‘s ochtends uit bed haalde, na een nacht vol onrust en huilen, zat zijn hoofdje onder het bloed omdat hij zelf zijn haren had uitgetrokken.”

Het werd heel moeilijk om het leven met chronisch slaaptekort, stress, zorgen en lijden vol te houden. Ik raakte in een burn-out. Ik kon zelfs geen kopje koffie meer zetten. Na een paar gesprekken bij het CPC kreeg ik weer hoop. Hier kon ik de sleutel vinden tot werkelijk herstel, besefte ik. Het koste tijd. Maar de Bijbel ging steeds meer tot mij spreken. Niet alleen in theorie, maar heel praktisch toepasbaar in mijn eigen leven. Na vele gesprekken kwam de omslag. Opeens besefte ik dat ik wel zei dat ik God vertrouwde, maar het tegenovergestelde waar was. God liet me zien dat ik, in mijn leven met Hem, nog zo gebonden was. Hij bevrijdde me! Van mijn trots, mijn neiging om zelf de touwtjes in handen te houden. Van de leugens die ik voor waarheid hield. Ik heb God helemaal leren vertrouwen. Dat heeft zoveel veranderd. In mezelf maar ook in mijn gezin.

Nu kan ik God oprecht danken voor het lijden dat op ons pad is gekomen. Door Zijn genade zijn mijn gezin en ik gelukkiger dan ooit, terwijl de omstandigheden niet enorm veranderd zijn. Niet meer ik, maar Hij in mij, dat geeft ware vrijheid. De oplossing voor alle problemen ligt echt in God en Zijn Woord!

(Dit getuigenis is geanonimiseerd. Om de privacy te beschermen gebruiken we niet de echte namen, wijzigen we omstandigheden en hoort de foto niet bij de echte persoon.)